Kundservice
Regeringen satsar på miljön: 25% elcykelfordonspremie från 20 september 2017!


För att främja användandet av eldrivna färdmedel har regeringen beslutat att införa en s.k. elfordonpremie. Premien omfattar bl.a. elcyklar (inkl. trehjulingar) och elmopeder och berättigar köpare av nya fordon till en premie (bidrag) om 25 procent, med ett bidragstak på 10.000 kr, av fordonets inköpspris. Även rabatterade fordon omfattas av premien!

Bidraget gäller retroaktivt från och med den 20 september 2017. Ansökningsformuläret finns nu tillgängligt hos Naturvårdsverket (se länk nedan). Där kan du fylla i formuläret antingen digitalt med Bank ID, eller skriva ut blanketten om du föredrar att fylla i för hand. OBS: Du behöver tillgång till kvitto och ramnummer för att kunna fylla i formuläret. Detta skickas till dig i samband med leverans av fordonet. Efter godkänd ansökan kommer Naturvårdsverket att sköta utbetalningen av premien direkt till dig som kund.

Då regeringen endast har avsatt en begränsad budget per år till premien rekommenderar vi att man skickar in sin ansökan snarast möjligt för att inte riskera att bli utan premie.

Mer information om elcykelpremien finns på länkarna nedan:

Länk till ansökan på Naturvardsverket.se


Länk till förordningen på Riksdagen.se

Notera att lekfordon såsom hoverboards, elbilar för barn och elscootrar inte omfattas utav premien. Det går däremot bra att ansöka om elfordonspremie vid köp av elcykel eller elmoped Klass I och II. På de produkter som omfattas av premien framgår "Pris efter premie" i respektive produktbeskrivning.

Om du vill veta mer om elfordonspremien går det bra att kontakta oss på Rull.se antingen per e-post eller telefon:

Tel: 08-522 309 80
E-post: info@rull.se

*Det är alltid Naturvårdsverket som gör bedömningen ifall du är berättigad till att få en premie för det fordon du har köpt.
08-52230980
Telefontider
Mån-Tors 10-12, 13-17
Fredag 10-12, 13-15
Org.nr: 556908-9385
Godkänd för F-skatt