Kundservice

Elfordonspremien


Naturvårdsverket har meddelat att 2018 års budget är slut, men det går redan nu att skicka in din ansökan för att ta del av nästa års bidrag. Enligt gällande beslut är 350 miljoner kronor per år avsatta till elfordonspremien fram t.o.m. 2020. Vid ett eventuellt regeringsbyte kan dock beslutet komma att ändras. Klicka här för att läsa mer på Naturvårdsverkets hemsida.

Regeringen satsar på miljön: 25% elcykelpremie från 20 september 2017!
För att främja användandet av eldrivna färdmedel har regeringen beslutat att införa en s.k. elfordonpremie. Premien omfattar bl.a. elcyklar och berättigar köpare av nya elcyklar till en premie (bidrag) om 25 procent, med ett bidragstak på 10.000 kr, av elcykelns inköpspris. Även rabatterade elcyklar omfattas av premien!

Bidraget gäller retroaktivt från och med den 20 september 2017. Ansökningsformuläret finns nu tillgängligt hos Naturvårdsverket (se länk nedan). Där kan du fylla i formuläret antingen digitalt med Bank ID, eller skriva ut blanketten om du föredrar att fylla i för hand. OBS: Du behöver kvitto och ramnummer för att kunna fylla i ansökan, detta får du i samband med leverans av elcykeln. Efter godkänd ansökan kommer Naturvårdsverket att sköta utbetalningen av premien direkt till dig som kund.

Mer information om elcykelpremien finns på länkarna nedan:

Länk till ansökan på Naturvardsverket.se

Länk till förordningen på Riksdagen.se

Vanliga frågor

Notera att elcykelkit och 500W elcyklar inte kommer att omfattas utav elcykelpremien i dagsläget.

Om du vill veta mer om elcykelpremien går det bra att kontakta oss på Rull.se antingen per e-post eller telefon:

E-post: info@rull.se
Tel: 08-522 309 80

*Det är alltid Naturvårdsverket som gör bedömningen ifall du är berättigad till att få en premie för den elcykel du har köpt.
08-123 505 40
Telefontider
Mån-Fre: 10-17
Org.nr: 556908-9385
Godkänd för F-skatt