SOMMARKAMPANJ

KLICKA HÄR

Experterna på elfordon sedan 2006!

Öppet köp 60 dagar!

Snabba leveranser!

Försäkring för elsparkcykel

Från och med den 23 december 2023 finns det ett krav på att ha trafikförsäkring för vissa typer av elsparkcyklar samt vissa andra typer av lätta elfordon. Denna nya regel innebär att berörda elfordon måste vara försäkrade för användning på offentliga vägar. Elsparkcyklarna på Rull som är avsedda för bruk på allmän väg väger i regel under 25 kg och är således inte omfattade av detta krav. Läs mer om kraven nedan.
 
  • Denna försäkringspolicy gäller specifikt för elfordon som inte är utrustade med pedal- eller vevmekanism och som är designade för hastigheter över 20 km/h.
  • Även elfordon som kan köra snabbare än 14 km/h och som väger mer än 25 kg omfattas av detta krav.
  • Det finns dock undantag för fordon som är avsedda enbart för personer med fysisk funktionsnedsättning, gällande det andra kriteriet.
 
Det är viktigt för förare av dessa fordon att alltid ha med sig ett giltigt försäkringsbevis under färd. Fordon som kräver denna typ av försäkring inkluderar bland annat vissa eldrivna scootrar, elsparkcyklar och självbalanserande fordon.
 
Observera att platsen för serienumret och motornumret kan variera beroende på fordonets modell. Dessa identifieringsnummer består av antingen enbart siffror eller en kombination av bokstäver och siffror, vilket är viktigt att känna till för registrering och försäkringsändamål. 

Om du är osäker om din elscooter kräver försäkring kan du kontakta oss eller ditt försäkringsbolag. Om du inte hittar serienummer och/eller motornummer, kontakta vår duktiga kundservice så hjälper de dig.

Om Rull.se

Vi på Rull.se har varit med sedan elsparkcyklarnas födsel! År 2006 sålde vi våra första elsparkcyklar vilket då var enkla modeller avsedda för barn i tio-årsåldern. Idag tillhandahåller vi Nordens bredaste sortiment av elsparkcyklar, elscooters, supertuffa elbilar för barn, hoverboards och andra lätta elfordon.

Läs mer här

Våra andra butiker

Handla och betala tryggt hos oss:

KlarnaDHL