SOMMARKAMPANJ

KLICKA HÄR

Experterna på elfordon sedan 2006!

Öppet köp 60 dagar!

Snabba leveranser!

Köpguide elmoped

Funderar du på att köpa en elmoped? Vad roligt, det gör du rätt i - en elmoped har många fördelar jämfört med att ta bilen eller köpa en bensin-moped. Har du redan bestämt dig och går i köptankar finns det några saker som kan vara bra att tänka på inför ditt köp. Här har vi listat några.

1. Fundera på hur ditt behov ser ut

 


Börja med att fundera på hur du kommer att använda din elmoped. Kommer du att köra längre eller kortare sträckor, behöver du ha möjlighet att lyfta ur batteriet för laddning? Vill du köra på cykelbanor och kunna parkera på cykelparkeringar? Vill du ha plats för last, kunna skjutsa en extra person? När du har koll på hur din elmoped kommer att användas är det lättare att välja en som passar bäst för just dig.

 

2. Klass I eller klass II?

 


Vill du ha en moped som går lite fortare eller räcker det med en maxfart på 25 kilometer i timmen? En så kallad klass I-moped har en toppfart på 45 km/timmen, bär registreringsskylt samt framförs endast på bilvägar. För att få köra Klass I behöver du mopedkörkort (AM) eller annat körkort, exempelvis ett B-körkort för bil. En klass II-moped har en maxfart på 25 km/timmen och behöver inte bära registreringsskylt. Klass II får framföras på de flesta cykelbanor och parkeras på cykelparkeringar. Om du är född efter 1994 behöver du ett förarbevis för att få köra en klass I-moped. Både Klass I- och Klass II-mopeder behöver minst ha trafikförsäkring.

 

3. Motor

 


Motorns styrka är en av de faktorer som påverkar elmopedens förmåga att accelerera. Skillnaden på en starkare och svagare motor kommer troligtvis märkas tydligast om du har med en passagerare på mopeden eller om du kör i ordentlig uppförsbacke. Motorstyrkan på en elmoped mäts i watt och vi har elmopeder med motorer från 1000 watt upp till 3000 watt. I våra elmopeder sitter så kallade navmotorer. Motorn är integrerad i scooterns bakhjul och i princip helt underhållsfri. En fördel med navmotor är att motorn driver hjulet direkt vilket gör att mopeden inte behöver varken kedja eller drivrem.

 

4. Batteri

 


Elmopedens batteri är en av de komponenter som påverkar räckvidden, alltså hur långt du kan köra. Viktigt att säga är dock att det inte enbart är batteriet som påverkar - mopedens vikt och körförhållanden påverkar också räckvidden. Alla våra elmopeder är utrustade med litiumbatterier, vilka har betydligt bättre kvalitet och prestanda än de billigare blyackumulatorer som ibland finns hos andra märken. Våra modeller har dessutom löstagbart batteri så att du enkelt kan ladda på annan håll om så önskas. Vissa modeller har plats för två batterier om du vill ha dubbel räckvidd.

 

5. Bromsar

 


Våra elmopeder har hydrauliska skivbromsar, vissa modeller både fram och bak. Dessutom är vissa av våra modeller utrustade med det elektroniska bromssystemet EBS vilket förkortar bromssträckan ytterligare. Utöver det återanvänder systemet bromsenergin till att återladda batteriet.

 

6. Belysning

 


Belysningen är såklart viktig på din elmoped. Våra elmopeder har energisnål belysning av LED-typ, varselljus både fram och bak samt blinkers.

 

7. Garanti

 


Att köpa en elmoped är ett stort beslut så var noga med att din elmoped kommer med bra och trygga garantier. För oss är det viktigt att du känner dig trygg även efter ditt köp och vi har därför infört marknadens bästa garantipaket när du köper elmoped från oss på rull.se. Vi erbjuder två års garanti på alla våra modeller och dessutom två års garanti på alla batterier. Motorerna som sitter i våra elmopeder är av högsta kvalité och från ledande tillverkare, samtliga kommer med fem års garanti.

 

Om Rull.se

Vi på Rull.se har varit med sedan elsparkcyklarnas födsel! År 2006 sålde vi våra första elsparkcyklar vilket då var enkla modeller avsedda för barn i tio-årsåldern. Idag tillhandahåller vi Nordens bredaste sortiment av elsparkcyklar, elscooters, supertuffa elbilar för barn, hoverboards och andra lätta elfordon.

Läs mer här

Våra andra butiker

Handla och betala tryggt hos oss:

KlarnaDHL